Människor evakueras från Bataclan Theater i Paris. Foto: AP Photo/Thibault Camus
Personer evakueras från Bataclan. Foto: AP Photo/Thibault Camus
Terrordåden i Paris

Fransyskan Sabrina Jacques i Älmhult: "Det är fruktansvärt"

Sabrina Jacques: "Man kommer nog stanna mer hemma"
1:38 min

– Det är absolut fruktansvärt och jag tänker på alla jag känner, säger Sabrina Jacques, som är från Paris men numera bor i Älmhult, efter gårdagens terrorattacker i Paris.

Minst 120 personer dödades och nära 200 skadades vid terrorattackerna i Paris i går kväll. Enligt de senaste uppgifterna har den extremistiska gruppen Islamiska staten IS tagit på sig skulden för attackerna.

– De som bor runt Paris måste känna sig så osäkra, vill nog bara stanna hemma kan jag tänka mig, säger Sabrina Jacques.

Sabrina Jacques har många släktingar och vänner som bor i eller nära Paris. Just nu är hennes föräldrar på besök hos henne och hennes familj i Älmhult.

– Vi har pratat mycket om detta runt frukostbordet, men inte för mycket, för barnen kände sig också oroliga när de hörde det. 

Hur tror du att detta kommer att påverka Paris de kommande veckorna?

– Jag tror att man kommer stanna lite mer hemma, det kommer vara svårt att resa och röra sig i staden för nu kommer de ju att öka säkerheten.

Hur tänker dina föräldrar, kommer de resa tillbaka till Paris nu eller stanna lite längre hos dig i Älmhult?

– Nej, nej, livet fortsätter. De måste åka tillbaka och det gör de på måndag. De kommer anpassa sitt liv och vara lite mer försiktiga, säger Sabrina Jacques.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".