Tingsryds supporterklack Gröna brigaden. Arkivbild: Janne Gunnarsson/Sveriges Radio
Tingsryds supporterklack Gröna brigaden. Arkivbild: Janne Gunnarsson/Sveriges Radio

Tung Tingsryd-trea trots tråkig tillställning

1:58 min

Det var ett medialt uppskrivet Tingsryd som efter tre raka segrar och vunnen serieledning tog emot Almtuna på hemmaplan under söndagseftermiddagen. Spelet var allt annat än imponerande, men resultatet slutade åter i TAIF:s favör.

Livet som TAIF:are har förmodligen varit rätt bra de senaste veckorna rent idrottsligt. Efter vinster mot AIK, Björklöven och Timrå var man idag serieledare när pucken släpptes hemma i Nelson Garden Arena. Länge såg det ut som att den positiva sviten skulle ta slut, men efter många om och men var det hemmaspelarna som fick göra vågen inför en lättad hemmapublik.

Tingsryd hade otroligt svårt att få fart under skridskorna och när Almtuna med talangen Jens Lööke i spetsen väl började snurra i offensiv zon fick man det svårt. Henrik Rommel och nämnde Lööke såg till att Almtuna fick en bekväm tvåmålsledning i den första perioden. Markus Persson reducerade visserligen matchen, men det var ändå Almtuna som var det bättre laget.

Till tredje perioden skiftade matchen dock helt skepnad och efter ett powerplay-mål samt ett mer turligt slumpmål tillskrevs alla tre poängen Tingsryd.

Markus Persson: "Vi kom inte ut som vi ville"

Markus Persson utsågs till hemmalagets bästa spelare och var lättad efter matchen.
– Det är poängen som räknas. Vi tar tre poäng och det är det som betyder i slutändan. Vi kom inte ut som vi ville från start, men Almtuna gör det bra. Vi tuggar igång lite bättre när vi börjar åka mer och mer skridskor. Det finns inga dåliga lag i denna serie, är man inte på tå så åker man dit. Alla kan slå alla.

Jens Lööke: "Fruktansvärt jäkla tungt"

Innan matchen drog igång hedrades offren från Paris-attentaten med en tyst minut. Persson berättar hur han tänkt en hel del på alla inblandade, men att det inte ska påverka insatsen på isen. Även bortaspelaren Jens Lööke berättade att det händelserna berör, men att man måste koppla bort det när man väl är på isen.
– Vi har såklart pratat om det där i gruppen. Det är väldigt, väldigt hemskt. Men just under matchen måste vi fokusera på det vi ska. Att åka hem utan poäng nu är fruktansvärt, jäkla tungt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista