Kronoberg

Hot riktat mot riksdagen

0:55 min

Ett hot har inkommit mot riksdagen. Ledamot Katarina Brännström (M) bekräftar för P4 Kronoberg att ledamöterna har fått ett sms om hotet som nu hanteras av Säpo.

– Vi har precis fått ett sms där det står att riksdagen blivit hotad och det känns naturligtvis väldigt obehagligt, samtidigt måste vi lita på de rutiner som vi vet är inarbetade, Säpo är alltid inkopplad när det kommer till riksdagen, säger ledamoten Katarina Brännström (M).

Vad är det för typ av hot?

– Det vet jag inte, vi har inga detaljer.

Brännström befinner sig för närvarande i Växjö och ska upp till Stockholm under morgondagen:

– Jag måste naturligtvis lita på att jag får information om vad jag ska göra, vi får avvakta informationen som ska komma från Säkerhetspolisen.

Har du varit med om något liknande förut?

– Aldrig, och det känns obehagligt med tanke på helgens händelser och den situation som råder på många håll med uttalade hot från specifika håll, sedan vet man ju aldrig om det är allvar bakom, men allt måste ju behandlas som om det är ett seriöst menat hot, säger Katarina Brännström (M).

Enligt Aftonbladet planerar någon att slå till under morgondagen.

– Vi tar alla anmälda hot på allvar och undersöker om det är något att gå vidare med eller något att avfärdar, säger Sirpa Franzén, presschef på Säpo, till tidningen.