Kronoberg

Martin Myrskog: Vi har inte mörkat miljonerna

0:31 min

Ljungby lasarett fick ärva många miljoner, men berörda chefer och läkare fick inget veta. Martin Myrskog, regiondirektör, håller med om att man kunde informerat bättre - men kallar det inte för hemlighetsmakeri eftersom det varit uppe i styrelsen.

För knappt två år sedan fick Ljungby lasarett många miljoner i donation av en privatperson till ny medicinsk utrustning. Men läkarna och cheferna på sjukhuset har inte haft en aning om att det fanns miljoner till lasarettet, något som läkare i Ljungby kritiserat. 

– Den här frågan har varit upp i vår styrelse vid två tillfällen och vi har också informerat i vår ledningsgrupp så jag har lite svårt att förstå slutsatsen att vi skulle mörklägga det, däremot kanske man kan ha synpunkter på att vi inte fullt ut gått ut med intern information till chefer och särskilda medarbetare, det kan jag förstå.

Ja, att ni har uppe det på ett ledningsmöte är väl inte samma sak som att ni faktiskt informerar cheferna och läkarna? 

– Vi har informerat i vår styrelse och det är offentliga handlingar och tillgängligt för alla kronobergare så något hemlighetsmakeri kan man inte påstå att det är.