Robert Loeffel, informationsvansvarig Kronobergspolisen. Foto: Sandra Douglasdotter/ Sveriges Radio
Robert Loeffel, informationsvansvarig Kronobergspolisen. Foto: Sandra Douglasdotter/ Sveriges Radio
Kronoberg

Polisen efter höjt terrorhot: "Ha sunt förnuft"

2:38 min

Myndigheterna uppmanar till ökad vaksamhet från oss medborgare. Finns då en risk för att oskyldiga pekas ut? Kronobergspolisens Robert Loeffel kommenterar den höjda terrorhotnivån - och vad den innebär här i länet.

Fler medarbetare i tjänst och en större synlighet. Det innebär den förhöjda terrorhotnivån för Kronobergspolisen, berättar Robert Loeffel, informationsansvarig.

– Vi gör stenhårda prioriteringar av vår verksamhet, säger Loeffel

Myndigheterna säger att "ökad vaksamhet" gäller för oss medborgare. Vad innebär egentligen det?

– Man ska leva och verka precis som normalt men man ska vara vaksam om det är något som sticker ut, säger Robert Loeffel och ger som exempel väskor som lämnas över mellan personer.

Finns det inte en risk för att vi ser spöken?

– Jo, det gör det men det handlar till stor del om sunt förnuft när det gäller den ökade vaksamheten, att man är medveten om den förhöjda hotbilden.

– Vi gör alltid en bedömning så att inte någon oskyldig pekas ut, säger Loeffel om risken för att oskyldiga kan pekas ut.

Hör intervjun i sin helhet i ljudlänken ovan!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista