Ishockey

Tingsryds AIF skickar fakturor till sponsorer på chans

1:09 min

Tingsryds AIF har inte koll på om man fått in pengar från alla sina sponsorer. Därför skickar man ut upp till två år gamla fakturor som redan kan vara betalade på chans i hopp om att få in pengar som annars skulle gå förlorade.

Tingsryds AIF går som tåget i Hockeyallsvenskan. Men på det ekonomiska planet råder inte samma framgång. 

Enligt uppgifter till P4 Kronoberg skickar man ut upp till två år gamla fakturor till sponsorer – för att man inte vet huruvida de är betalda eller ej. 

Klubbens kassör Anders Rungegård bekräftar bilden. 

– För att ta reda på vad som är betalt och vad som inte är betalt så skickar vi ut de här påminnelserna, det är inte konstigare än så, säger Anders Rungegård. 

Hur kan man ha så dålig koll på ekonomin att man sitter och skickar ut påminnelser på över två år gamla fakturor på chans?

– På chans och på chans...vi ska inte skylla på de som skötte detta innan. Men det har funnits brister i reskontran, helt enkelt. Det ligger många fakturor kvar som vi måste reda ut och har man betalat fakturan så är det ju bara att ringa och säga att man har betalat, säger Anders Rungegård. 

– Det är ju ganska vanliga rutiner att man skickar påminnelser på fakturor.

Men är det inte konstigt att skicka påminnelser på upp till två år gamla fakturor?  

– Det är klart det kan upplevas negativt men vi gör allt för att förbättra rutinerna och städa upp det gamla och jag hoppas att sponsorerna har förståelse för det, säger Anders Rungegård.