Tingsryd-Pantern 2-1

"Inga ursäkter" låg bakom ytterligare en Tingsryd-seger

1:48 min

Framgångssagan Tingsryd vill inte ta slut. Efter ytterligare en tät tillställning var det ett hårt jobb som gav resultat. De tre krigarpoängen ger en utdrygad serieledning.

Det blev ytterligare en tajt tillställning i Nelson Garden Arena när seriens två succénykomlingar Tingsryds AIF och IK Pantern ställdes mot varandra. Förra säsongen var det ett toppmöte i hockeyettan, denna säsong en tät drabbning i Hockeyallsvenskan. Inför matchen befann sig Tingsryd i serieledning och efter 60 minuters slit hade man utökat ledningen och spräckt 50 poängsgränsen.

Det var ingen sprudlande hockey som det bjöds på. Målskyttar under aftonen blev i tur och ordning Alexander Ruuttu, Johan Björk och Eric Castonguay. Det var dock inga individuella insatser som avgjorde, utan det var kollektivet Tingsryds AIF som imponerade.

Robin Olsson: "Helt fantastiskt att spela i ett sådant här lag"

Lagkaptenen Robin Olsson var lättad efter vinsten.
– Jag är väldigt glad. Vi visste att Pantern är ett bra lag med både speed och tyngd. Jag är väldigt nöjd med tre poäng idag. Vi går efter ledorden "Inga ursäkter". Vi har haft långa bussresor, kommit hem på nätterna men det är ny match idag och det är jäkligt starkt att hitta ett sätt att vinna, igen.

Den senaste tiden har Tingsryds laganda verkligen varit på tapeten som en avgörande faktor. Olsson i sin roll som lagkapten vill dock inte ta åt sig så mycket av den äran.
– Jag är såklart stolt över att få vara lagkapten i det här laget när alla jobbar så hårt för varandra, men det är hela gruppen tillsammans med tränarna och inte någon enskild individ som gör det. Såhär ser det ut när alla bestämmer sig för att göra jobbet för varandra. Alla har lika stor del i det. Helt fantastiskt att spela i ett sådant här lag.

Björn Karlsson: "Tingsryd har varit jättebra"

I bortalaget fanns Tingsrydfostrade Björn Karlsson med och han var imponerad av serieledarna.
– När jag var liten var jag här och spelade. Det var kul, det var en rolig match med lite fredagsstämning på läktaren. Tingsryd har varit jättebra. Man har nog förvånat många med snabbt och rakt spel.