Sandra Fransson i Hovshagas mål fick jobba hårt.
1 av 2
Sandra Fransson i Hovshagas mål fick jobba hårt.
Kalmarsund hade ett stabilt försvar.
2 av 2
Kalmarsund hade ett stabilt försvar.
Innebandy divison 1 damer

Förlust i smålandsderby för Hovshaga

"Planen är att etablera sig till Allsvenskan, det långsiktiga är SSL så klart.
2:15 min

Hovshaga AIF fick erkänna sig besegrade i lördagens smålandsderby i innebandyns divison 1 för damer, FCB Kalmarsund vann med 2-4. Men Hovshagas målsättning står fast, trots allt - Allsvenskan.

Det var ett, till en början, väldigt tillknäppt derby. Ingen av lagen fick någon direkt utdelning på sitt spel. Kalmarsund hade mest boll och Hovshaga kan tacka sin målvakt, Sandra Fransson.

Som stod för ett antal svettiga räddningar och som med hjälp av både ribba och stolpe två gånger om kunde hålla siffrorna nere. Men sett över hela matchen fick till slut även hon kapitulera och Hovshaga nådde inte riktigt ända fram i detta smålandsderby. Kalmarsund kunde gå segrande ur striden med slutsiffrorna 2-4.

Hovshagas uttalade målsättning med denna säsong är att placera sig på position 3-6 i tabellen för att vara kvalificerade att spela Allsvenskan nästa år. Inför matchen hade man en tredje plats och väl på väg mot sin målsättning, när snart halva serien spelats.

– Planen är att etablera sig i Allsvenskan, men det långsiktiga målet är så klart SSL. För att lyckas med det måste vi skjuta mer, jobba utifrån vår matchplan och göra en gemensam laginsats. Vi kämpar på bra, men det här är en av de jämnaste serierna och vad som helst kan hända i varje match, känns det som. Vem som helst kan gå vinnande ur den.

Säger Sandra Fransson, målvakt i Hovshaga som stod för en rad bra räddningar idag och blev också utsedd till matchens lirare.

På frågan hur det skulle kännas om de skulle lyckas ta sig till SSL direkt redan i år svarade Sandra:

– Vi skulle bli väldigt glada, såklart, och göra vårt allra bästa. Men det är svårt att se sig själv där, det är en lång bit dit.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".