Handboll

Hemmaförlust för Alstermo

2:21 min

Handbollsallsvenskan är en tajt serie och efter förlusten hemma mot Skånela IF tappar Alstermo mark och åker ner till sista kvalplatsen efter tio spelade omgångar.

Alstermo kändes hoppfulla inför mötet hemma mot Skånela och satsade på ett fysiskt spel. Men efter en kanonstart av Skånelas målvakt Tobias Olsson fick laget istället jaga och spelet blev aningen stressat med för lätta avslut och tekniska fel. Vid halvtid hade Skånela spelat till sig en sexmålsledning och det såg tungt ut för Alstermo.

I andra halvlek var det dock med nyfunnen energi som Alstermo jagade ikapp Skånela till lika ställning. Mycket tack vare målmaskinen Damir Futic. Dock så orkade inte Alstermo hela vägen och matchen slutade till slut 21-28 till Skånela. 

Alstermos tränare Andreas Stockenberg ser att Alstermos skärpa måste bli bättre och att de just nu inte är bättre än vad tabellen visar.

– Vi är nykomlingar och en tabell ljuger aldrig. Vi är inte bättre än vad tabelläget är. Men vi kan ju inte lägga oss ner och gråta för det.

Han avslutar dock med lugnande besked.

Vi är Alstermo, vi kommer alltid tillbaka