Kammaråklagare Anna-Karin von Schoultz. Foto: Lars-Peter Hielle/Sveriges Radio
Kammaråklagare Anna-Karin von Schoultz. Foto: Lars-Peter Hielle/Sveriges Radio
Ljungby

30-åring häktad för mord i Ljungby

Åklagaren: "Vi har ett bra utredningsläge"
1:18 min

Den 30-årige man som är misstänkt för att ha dödat en 24-årig man i Ljungby i helgen häktades i eftermiddags vid Växjö tingsrätt. Han häktades på sannolika skäl misstänkt för mord.

– Sannolika skäl är en ganska stark misstankegrad vilket betyder att vi har ett rätt bra utredningsläge, säger kammaråklagare Anna-Karin von Schoultz.

Det var natten till i lördags som den 24-årige mannen blev så illa skuren i en lägenhet i centrala Ljungby att han senare avled. 30-åringen greps i fastigheten och anhölls senare.

Vad säger mannen själv?

– Han förnekar brottsmisstanken, men gör vissa medgivanden om att han har skadat offret, men hävdar att han agerade i självförsvar.

Vad är bakgrunden till den här händelsen?

– Det är fortfarande ganska oklart, och det jag vet är jag inte beredd att gå ut med.

Vad händer nu?

– Den tekniska utredningen håller på, spår har säkrats, föremål har tagits i beslag och sedan blir det ett omfattande förhörsarbete med olika personer, säger Anna-Karin von Schoultz.

Åtal ska vara väckt senast den 7 december, men redan i dag sa åklagaren att hon kommer att begära förlängd tid då utredningen inte kommer bli klar tills dess.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".