Växjö Vipers i Fortnox arena. Foto: Anna Tigerström/Sveriges Radio
André Andersson blev tvåmålsskytt när Växjö Vipers vann
Innebandy

Vipers defensiv blev avgörande

2:15 min

Växjö visade prov på en välordnad defensiv när Warberg besegrades inför 915 åskådare i Fortnox Arena. Och de stunder defensiven trots allt haltade så grep Eero Kosonen in. Hemmalagets segersiffror skrevs till 5-3.

Det tog bara 22 sekunder så tystade gästerna hemmapubliken med ett 0-1 mål. Daniel Karlander hittade Mattias Kongstad framför mål med en smart passning och Växjös målvakt Eero Kosonen var maktlös.  

Repliken skulle dock inte dröja länge. André Andersson, som för övrigt fick en blomma före matchen för att ha noterats för 100 poäng i Växjö Vipers-tröjan, fick en passning från Filip Kjellsson och tryckte in kvitteringen 1-1. 101 poäng var dock inte tillräckligt för hete André Andersson som fem minuter senare också såg till att ge ledningen till Växjö när han gjorde 2-1.

Spelmässigt var det tydligt i första perioden att gästerna ville ha kontroll på sina anfall och inte vara för ivriga och gå bort sig. Anledningen är förstås Växjös odiskutabla förmåga att skapa farligheter i snabba spelvändningar.

Även i den andra perioden var Warberg först att noteras i målprotokollet. Efter slarv i ett Växjöanfall fick hemmalaget smaka på sin egen medicin. Warberg vände spelet blixtsnabbt genom Mattias Kongstad som satte högsta fart på vänsterkanten och hittade Rikard Eriksson centralt som tryckte dit 2-2.

Växjö skulle dock gå vinnande även ur den andra perioden. Först tog laget tillbaka ledningen genom Christopher Holmér som i hög fart fintade pass men valde att skjuta tätt intill Warbergmålvaktens vänstra stolpe. 3-2 kom sedan att bli 4-2 efter att Oliver Johansson gjort mål med ett backhandskott.

Tredje perioden var avvaktande till karaktären och det var tydligt att Växjös defensiv var svårforcerad för Warberg. Och när gästerna väl kom till lägen så stod Eero Kosonen ivägen. 

Det blev dock två mål till, ett för Växjö genom Oliver Uhrberg och ett för Warberg genom Mattias Kongstad.

Merparten av de 915 åskådarna kunde vandra hemåt med glada miner då Växjö fick tre poäng genom seger med 5-3 och därmed tog sig förbi Warberg i tabellen.   

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista