Bilar är ute och kör i snöslask. Foto: Anna Karolina Eriksson/TT.
Snöslask i Malmö på söndagen. Foto: Anna Karolina Eriksson/TT.

SMHI varnar: ishalka i västra Kronoberg

Fuktig luft på kalla vägbanor kan ge kraftig frostbildning och på flera håll finns dessutom risk för regn i natt och under morgonen. SMHI har gått ut med en klass 1-varning för stora delar av sydvästra Sverige.

Det är fuktig luft från havet som drar in under måndagskvällen och den kan ge frostbildning och halt på vägarna från Skåne i söder till Värmland i norr. Hela västkusten, liksom de västra delarna av Småland och Örebro län berörs.

Senare under natten till tisdagen väntas det dessutom falla regn på kalla vägbanor i stora delar av det här området, varnar SMHI på sin hemsida.

I Kronoberg gäller varningen den västra delen av länet.

Under måndagskvällen har det inträffat flera olyckor i främst Västra Götaland, som kan kopplas till halt väglag. Ingen har fått några allvarligare skador.

I Skåne har polisen också fått in rapporter om några olyckor, men ingen som direkt kan kopplas till halt väglag, säger pressinformatör Maya Forstenius vid 20-tiden på måndagskvällen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista