Ljungby lasarett och en inklippt bild på Maria Granath.
Ljungby lasarett och Region Kronobergs kommunikationsdirektör Maria Granath. Foto: Region Kronoberg
Ljungby

Här stoppas planeringschefen från att svara på frågor om jättearvet

P4:s reporter: "När jag ändå har dig på tråden..."
0:31 min

I samband med en intervju med planeringschefen Bo Eriksson om parkeringsproblemen på Växjö lasarett i tisdags, undrade vår reporter om hon även kunde ställa frågor om den omdebatterade donationen till Ljungby lasarett och hur pengarna används. Men då tog det stopp.

Bo Eriksson är den som enligt P4 Kronobergs uppgifter förvaltat arvet. Kommunikationsdirektören Maria Granath fanns med i rummet vid den bokade intervjun om parkeringarna. 

Hör i ljudet ovan vad som hände.

BAKGRUND: Det omdiskuterade jättearvet

Det var för knappt två år sedan som Ljungby lasarett fick många miljoner i donation av en privatperson till ny medicinsk utrustning. Men läkarna och cheferna på sjukhuset har inte haft en aning om att det fanns miljoner till lasarettet. 

Martin Myrskog, regiondirektör, håller med om att man kunde informerat bättre - men kallar det inte för hemlighetsmakeri eftersom det varit uppe i styrelsen.

Drygt två miljoner kronor från arvet har tagits av regionledningen till att ersätta gamla uttjänta apparater på lasarettet, som exempelvis en ultraljudsapparat. Att donationen använts till vanliga normala investeringar, hade läkarna inte heller en aning om.

Hör mer om jättearvet i artiklarna nedan.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".