Ett antal surdegsbröd på en bräda.
1 av 2
Surdegsbröd i mängd! Foto: Emma Kvennberg/Sveriges Radio
Mjöl i olika bunkar.
2 av 2
Olika sorters mjöl. Foto: Emma Kvennberg/Sveriges Radio
Kronoberg

Bagarens bästa tips: Så får du till surdegsbrödet

Surdegsstarten - steg för steg
2:07 min

Det finns allt från surdegshotell till telefonjour för surdegsnybörjare - att baka surdegsbröd är en gammal tradition som de senaste åren blommat upp igen. Men hur får man till det? Bagaren Ia Ahlsgård ger dig svaret!

Hur funkar det med surdegsbakande? Hur gör man och vilka fel kan man göra?

Bagaren Ia Ahlsgård ger dig svaren! I ljudklippet ovan beskriver hon hur en surdegsstart går till. Intervjun i sin helhet, med hennes surdegstips, kan du höra här

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".