Butiker i Tegnérgallerian vattenskadade efter brand på toalett. Foto: Lena Gustavsson/Sveriges Radio
Växjö

Butiker i Tegnérgallerian skadade efter brand

Flera butiker i Tegnérgallerian i Växjö skadades efter en brand i går kväll. Någon hade tänt eld inne på en toalett och stora mängder vatten rann ut när sprinklersystemet satte igång.

Det var vid halv sju-tiden i går kväll som någon eller några hade tänt eld i en papperskorg inne på en offentlig toalett i gallerian och rökutvecklingen var så kraftig att sprinklersystemet satte igång.

– Jag är glad att vårt säkerhetssystem fungerade, säger Tobias Nilsson på Kungsleden AB som äger fastigheten.

Enligt polisen var det stora mängder vatten som rann ut, men hur omfattande skadorna i lokalerna blev är än så länge oklart.

– Räddningstjänsten har varit där och tagit upp vattnet och det ser ganska bra ut nu, säger Tobias Nilsson.

Hur många butiker som påverkats eller i vilken omfattning kan Tobias Nilsson inte svara på, men enligt honom kommer alla butiker att hålla öppet som vanligt i dag.

Polisen rubricerar händelsen som skadegörelse och hoppas att den eller de som gjort det här ska ha fastnat på någon av övervakningskamerorna i gallerian.

Några bestående vattenskador räknar man inte med att det ska bli.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".