VÄGEN IN

KARTA: Följ vår rapportering om #Vägenin

0:34 min

Vi speglar hur integrationen ser ut i länet. Se hur våra bostadsområden verkligen ser ut - och hör om både bra och mindre lyckade vägar in i samhället.

De rosa punkterna visar statistik som sticker ut. I de gula hör du röster om integration och om olika vägar in i samhället.


Om Vägen in

Under den kommande månaden kommer vi att ta reda på varför det ser ut som det gör, vilka vi är som bor i de olika områdena och hur det påverkar oss att vi lever så uppdelat. Har du kommit till Kronoberg från ett annat land? Hur var din väg in i det svenska samhället? Dela gärna med dig av dina erfarenheter, åsikter och berättelser med hashtaggen #vägenin på sociala medier.

Om statistiken

Kartan är baserad på Statistiska centralbyråns (SCB) uppgifter om invånare per postnummerområde. Statistiken baseras på invånare som är folkbokförda och omfattar inte asylsökande som bor på tillfälliga boenden. Statistiken om andel födda utomlands är hämtad från april 2015. Uppgifterna om barnfattigdom är baserad på uppgifter om hushållens inkomster under 2013. P4 Kronoberg har jämfört utvecklingen mellan olika år med hjälp av uppgifter från SCB.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista