--
Daniel Steen firar det avgörande målet. Foto: Jonatan Bergman/Sveriges Radio.

Alstermo vinnare igen efter förlösande seger mot Vinslöv

Andreas Stockenberg: "Skönt att pissa lite på dem som dömt ut oss"
4:04 min

Alstermo tog en enormt viktig seger under söndagen när man besegrade bottenkonkurrenten Vinslöv med 27-24. Segern innebär slutet för en tråkig förlustsvit på tre matcher. 

Alstermo besegrade under söndagen Vinslöv och tog därför viktiga poäng i de nedre delarna av tabellen.

Säsongsinledningen har varit skakig för Alstermo som inför matchen endast skramlat ihop sju poäng på elva matcher. 

– Nu var vi tillbaka. Det är skönt att pissa lite på de som har dömt ut oss på sociala medier. Det får dem äta upp, säger Alstermos tränare Andreas Stockenberg och fortsätter:

– Jätteviktig seger. Istället för att titta nedåt kan vi snegla lite uppåt istället. Men inga träd växer till himmelen. Vi har mycket jobb kvar, det är mer än halva serien kvar. Det var så jävla skönt det här, säger Andreas Stockenberg.

Stockenberg: "Idag var vi en enhet igen"

Matchen var länge jämn och i den första halvleken var det Vinslöv som hade momentum i matchen. Men Alstermo visade prov på god inställning när man på ren vilja tog sig tillbaka i matchen och till slut triumferade med 27-24. 

– Vi har ju spelat utan hjärta i två matcher. Harmlösa och energilösa. Till och med skyllt på varandra. Idag var vi en enhet igen och då är det skönt att vara tränare. Idag gick vi tillsammans och det lönade sig, säger Andreas Stockenberg. 

Andreas Stockenberg avslutar med att strö lite salt i såren på dagens förlorare, Vinslöv. 

– Vi gillar ju inte Vinslöv. Det är ett oskönt lag. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".