Sara Henriksson med telefonnummer.
Sara Henriksson kan bli Årets kronobergare. Att rösta kostar en krona.
Årets kronobergare

Kandidat #1: Sara Henriksson

"Ville rida längre och fortare - nu rider jag 16 mil"
4:53 min

Distansryttaren Sara Henriksson är en av fem kandidater till att bli Årets kronobergare 2015. Häng med vår reporter till stallet i Elmtåsa utanför Agunnaryd där hon berättar hur det kommer sig att hon började med just distansritt.

– Det är jättekul, jag blev glad och hoppas att jag får tillräckligt mycket röster så att jag vinner, säger Sara Henriksson om att hon är en av de fem kandidater som kan ta hem utmärkelsen Årets kronobergare 2015.

När P4 Kronobergs reporter träffar henne hemma i Elmtåsa utanför Agunnaryd berättar hon att det var tack vare hennes moster som hon fick upp ögonen för distansritt:

– Hon ville alltid prova men gjorde det inte, så då testade jag istället, säger Sara och fortsätter:

– Då red jag 15 kilometer första gången och tyckte det var jätteroligt och ville rida längre och fortare och nu när jag tävlar för landslaget rider jag 16 mil, det är lite skillnad, säger Sara och skrattar.

Hon gjorde succé på EM och slog svenskt rekord. Att hon är ett framtidshopp är det inget tvivel om.

– Sara Henriksson är en av våra mest lovande ryttare för tillfälligt och har gjort ett fantastiskt bra resultat, säger Anneli Ohlén som är landslagsledare i distansridning.

För att rösta på Sara Henriksson ringer du 099-104 11.

Du kan också rösta på:

 • Smålandsoperan  
  Ring: 099-104 12
 • Alexander Mahmoud
  Ring: 099-104 13
 • Röda Korset i Växjö
  Ring: 099-104 14
 • Malin Gustavsson
  Ring: 099-104 15

Kandidaterna ovan presenteras närmare under denna vecka. Tills dess kan du läsa mer om dem här.

Du kan rösta till och med tisdagen den 15 december. Samtalet kostar en krona.

Utmärkelsen ”Årets kronobergare” vill uppmärksamma insatser som bidragit till länets utveckling eller som riktat intresset mot Kronobergs län. Priset delas ut på residenset i Växjö den 4 januari och är ett samarbete mellan Länsstyrelsen i Kronobergs län och Sveriges Radio Kronoberg. Mer om utmärkelsen kan du läsa här.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".