Supportrar hejar på Taif.
Supportrar hejar på Taif. Foto: Sveriges Radio
Tingsryd

Ja till borgen för Tingsryds AIF:s miljonlån

Mikael Jeansson: "Vi förväntar oss försiktighet med spelarbudgeten"
1:33 min

Politikerna i Tingsryds kommun säger ja till att gå i borgen för Tingsryds AIF:s miljonlån. En snabbare avbetalningsplan och ett mindre lån gör att politikerna nu bytt fot.

– Det förra förslaget var på 10 år och detta är ju på 7 år, och då var det tre miljoner, nu är det två och en halv. Dessutom har de hittat privata borgenärer och de villkoren ska vara likadana, säger kommunalrådet Mikael Jeansson (S).

Ställer ni några mer krav på Taif nu?

– Ja bland annat att ekonomi ska gå före sportsliga ambitioner och vi förväntar oss en viss försiktighet när det gäller spelarbudgeten.

Ekonomi ska gå före sportsliga ambitioner. 

Enligt Mikael Jeansson är Moderaterna och Socialdemokraterna, den styrande majoriteten i kommunen, överens om en kommunal borgen. Och det formella beslutet fattas på måndag.

Kan det hända något fram till måndag?

– Nej, jag kan inte se vad som skulle kunna hända. Vi inom majoriteten har ju kommit överrens om hur vi ska rösta, säger Mikael Jeansson.

Hör mer av Mikael Jeansson i ljudklippet ovan

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".