Polishusets fasad i Växjö. Foto: Sandra Douglasdotter/ Sveriges Radio
Polishusets fasad i Växjö. Foto: Sandra Douglasdotter/ Sveriges Radio
Älmhult

Kvinna anhållen för mordförsök

Polisen: "Hon har medgett att hon knivskurit honom"
0:53 min

En kvinna i 60-årsåldern anhölls i går kväll misstänkt för mordförsök efter att ha knivskurit sin man i deras gemensamma bostad i en by i Älmhults kommun.

Kvinnan har medgett att hon knivskurit mannen, säger polisens förundersökningsledare Staffan Käll.

– Kvinnan medger att det blivit ett bråk i hemmet och att hon då använt en kniv och att hennes man blivit knivskuren under ett handgemäng. Utöver det kan jag inte säga någonting för vi är inne i ett känsligt skede i förundersökningen, säger Staffan Käll.

Det var vid tvåtiden i går eftermiddag som polisen fick larm om en misshandel i den aktuella bostaden. Och när polisen kom dit hittades den knivskurne mannen som är i 65-årsåldern.

Mannen fördes med ambulans till Växjö lasarett där han nu vårdas för allvarliga skador.

Kvinnan och mannen är ett par, är någon av dem känd av er sedan tidigare?

– Nej, de är inte kända av polisen.

Vad gör ni nu?

– Förundersökningen fortgår med förhör med kvinnan och vi ska också försöka förhöra mannen som finns på sjukhuset. Vi gör en teknisk undersökning av bostaden och ska försöka höra folk som kan ge upplysningar om vad som kan ha föregått detta, säger Staffan Käll.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".