Vägen in

Integration på hästrygg

5:28 min

Vi har tidigare berättat om hur idrotten är en viktig aktör för integration. En förening som sedan förra året har hållit igång integrationsprojekt och där det fungerar väldigt bra är i föreningen Theleborgs Ryttarsällskap. 

Lajla Muratovic är en förskoleeleverna från Centrumskolan som kommer till stallet på tisdagsmorgnar. Hon tycker det är kul att komma och rida.

– Det roligaste med att rida är att rida i skogen, säger Lajla Muratovic.

 Amelie Lilja är ridlärare i Theleborgs Ryttarsällskap och hon säger att det som gör att integrationsprojektet fungerar så bra är gemenskapen i stallet och att alla hjälps åt och hon tycker det är kul att se barnen utvecklas.

Det är väldigt kul att se barnen utvecklas från första dagen när de kommer hit och tycker att det luktar hästbajs till sista dagen då de står och kramar hästarna och inte vill gå härifrån.

Förra och detta året har Theleborgs Ryttarsällskap fått projektstöd från Växjö Kommun. Kommunen har som praxis att ge projektstöd max två år till samma projekt till en förening så att andra föreningar ska ha möjlighet att komma fram. Nu hoppas Theleborgs Ryttarsällskap på att få pengar från Smålandsidrotten.