Vägen in

Varför är ishockeyn inte lika bra som fotbollen på integration?

8:56 min

Vi har tidigare berättat om hur fotboll kan vara ett sätt att integrera nyanlända. Ishockeyn är däremot inte lika framgångsrik i sitt arbete. Varför är det så? Hör Tobias Stark, Linnéuniversitetet och Jerry Andersson, mångårig sportchef i Troja-Ljungby.

Tobias Stark, forskare på institutionen för idrottsvetenskap på Linnéuniversitetet, intervjuas om varför idrotten är så viktig ur ett integrationsperspektiv. Har det alltid varit så? Är idrotten viktigare än någonsin för att integrationen ska funka och varför lyckas olika idrotter olika bra?

I ljudklippet ovan hör du även Jerry Andersson, mångårig sportchef och tränare i Troja/Ljungby, om ishockeyns förmåga att integrera. 

Om Vägen in

P4 Kronoberg speglar hur integrationen ser ut i vårt område. Du hör om både bra och mindre lyckade vägar in. 

Har du kommit till Kronoberg från ett annat land? Hur var din väg in i det svenska samhället? Dela gärna med dig av dina erfarenheter, åsikter och berättelser med hashtaggen #vägenin på sociala medier. Du kan också mejla vagenin@sverigesradio.se 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista