Foto: Toni Galic/Sveriges Radio
1 av 3
Foto: Toni Galic/Sveriges Radio
Foto: Toni Galic/Sveriges Radio
2 av 3
Foto: Toni Galic/Sveriges Radio
Foto: Toni Galic/Sveriges Radio
3 av 3
Foto: Toni Galic/Sveriges Radio

Tusentals höns stänger av E4:an

Bengt Nilsson, vd för åkeriet: Vi kommer nog få in alla hönsen
2:23 min

Tusentals höns kastades ut på E4:an när en lastbil körde av vägen tidigt i morse.

Larmet om olyckan kom in till SOS Alarm klockan 05.03 och när räddningstjänst och ambulans kom till platsen konstaterades att chauffören var fastklämd i bilen.

Efter att man fått ut honom ur hytten kördes han till sjukhuset i Värnamo och enligt polisen var han allvarligt skadad och han ska även ha klagat på ryggsmärtor.

Vid lunchtid meddelade Värnamo sjukhus att chaufförens tillstånd är stabilt och att han vårdas för måttliga skador.

Bärgningen av lastbilen är planerad till klockan 10.00 och prognosen är att vägen kommer vara avstängd i södergående riktning fram till klockan 12.00.

Inne i lastbilen fanns 9 000 höns och flera av dem lyckades ta sig ut i det fria, men nu ser det ut som att man kommer lyckas fånga in alla hönsen.

Vi jobbar för fullt med att ta hand om hönsen, de flesta klarar sig. Det verkar som att vi får in alla hönsen som rymt, de håller sig till varandra, fortsätter Bengt Nilsson på åkeribolaget.

Enligt räddningstjänstens Per Krantz fick man kämpa med att fånga in några av hönsen. Tio-tolv brandmän gick runt och plockade höna för höna.

– Jag har aldrig varit med om det här vid en trafikolycka innan, men väl vid bränder. Det var några som var ovanligt pigga som vi fick jaga men de flesta var ganska lättfångade.

På förmiddagen lämnade räddningstjänsten över arbetet på platsen till åkeri- och saneringsbolag, men även Trafikverket och polisen är inkopplade.

Ny information kring trafikläget gör gällande att E4:an kommer vara avstängd i södergående riktning fram till klockan 16:00.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".