Växjö Lakers lakejer på läktaren.
Växjö Lakers-supportrar i en match. Arkivfoto: Mikael Fritzon/TT
Växjö Lakers

Lakersartikel retade upp fansen - nu ber klubben om ursäkt

Stefan Hörberg, vd: "Kan bara beklaga"
0:54 min

En publicering på ishockeyklubben Växjö Lakers hemsida av presschefen Elisabeth Anderberg har retat upp fansen. Artikeln är nu borttagen och klubben ber om ursäkt.

I en artikel, som nu är borttagen, kallad "Påstående vs fakta" på klubbens hemsida fanns kommentarer från fans kallat för påståenden som bemöttes med det klubben kallar för fakta.

Att detta retat upp fansen beklagar nu Stefan Hörberg, vd för Växjö Lakers:

– Jag kan bara be om ursäkt för våra kunder och fans att man upplevt det på detta sättet och det är väl så att när man slår en passning så har man tänkt sig att den ska nå mottagare på ett visst sätt, ibland så gör den inte det och då får det vissa konsekvenser, säger han.

Var det olyckligt att ni publicerade artikeln?

– Med tanke på utfallet så var det ju det.

P4 Kronoberg har sökt Elisabeth Anderberg, presschef, som avböjt att kommentera.

– Denna händelse kommer inte skada Växjö Lakers utan vi tar nya tag och jag räknar med att fansen kommer ikväll och stöttar vårt älskade Lakers och ser till att vi kan avsluta året på bästa sätt, säger Stefan Hörberg.

Uppdaterat: Artikeln är nu borttagen och klubben ber om ursäkt.


Exempel från artikeln:

Påstående: Växjös backar är sämst i ligan och släpper igenom allt!

Fakta: Växjöbacken Ilkka Heikkinen leder plusminustabellen bland alla backar i SHL. Att det dessutom är fyra Växjöspelare i topp fem bland alla spelare är dessutom en bonus.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".