Kusk kör travhäst. Foto: Jurek Holzer/SvD/Scanpix
Arkivfoto: Jurek Holzer/SvD/TT
Tingsryd

Det kan bli tävlingar på Tingsrydstravet nästa år

"Man har något bra att bygga på"
1:04 min

Nästa år kan Tingsrydstravet återigen få tävlingar. Efter ett 2015 utan tävlingar, konkurs och kommunen som ny ägare, är Svensk Travsport beredd att återigen satsa.

Tävlingsdagen är planerad till den 25 juli, under Tingsryds marknad, men ytterligare en tävling är inplanerad under nästa år. 

– Det är jättepositivt, verkligen. Att att det kommer i gång tävlingar året efter en konkurs, är ju väldigt väldigt bra, säger Thomas Mattson, näringslivsutvecklare i Tingsryds kommun.

– Det betyder att någonting är på gång på banan och att man har något bra att bygga på.

Vad tror du det beror på att man från Svensk Travsports sida nu ser positivt på tävlingar igen? 

– Dels är det arbete den nybildade föreningen gjort i bakgrunden hela tiden, med arbetet att få till tävlingar, och det faktum att kommunen äger banan som en långsiktig ägare bidrar till sitt.

– Som jag förstått det är att man ska ha en tävling under Tingsryds marknad och sedan kommer det att vara en tävling som ligger tidigare än det, så att man får ordning på banan innan den stora tävlingen, säger Thomas Mattson. 

Det är ATG:s styrelse som i slutet av januari fattar det formella beslutet om travtävling i Tingsryd. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".