Per Schöldberg (C).
Foto: Lars-Peter Hielle/Sveriges Radio
Växjö

Per Schöldberg (C): "Saknar information om pengarna använts rätt"

Per Schöldberg: "Tror vi kan förbättra en del.."
1:08 min

Skattepengar från Växjö Kommun till fotbollsklubben Östers IF används inte till det de ska. Det misstänker anställda vaktmästare inom Östers IF. Kommunalrådet Per Schöldberg (C) säger att han inte vet om skattepengarna använts rätt eller inte.

P4 Kronoberg har granskat fotbollsklubben Östers IFs samarbetsavtal med Växjö kommun. 

Vaktmästarna hos fotbollsklubben menar att Öster bryter mot ett samarbetsavtal på 3.6 miljoner kronor och misstänker att alla pengar inte går till det som är överenskommet i avtalet.

Per Schöldberg är centerpartistiskt kommunalråd i Växjö och har kommunstyrelsens ansvar över arenastaden. Han kan inte svara på om alla skattepengar gått till det som är avtalat.

– Den informationen har inte vi. Det jag vet är att Eva Johansson har gett sin personal i uppdrag att gå igenom delar av överenskommelsen som handlar om besiktning och inspektion. För att titta över att Östers bolag sköter det där på ett korrekt sätt. Jag tror att vi kan förbättra en del kring de besiktningarna och inspektionerna från kommunens sida, säger Per Schöldberg. 

Vaktmästarna tycker att kommunen struntar i vad Östers IF gör med skattepengarna. Stämmer det?

– Det är vaktmästarnas påstående. Men jag återkommer till det jag sa innan. Vi ska titta över besiktningar och inspektioner från vårat håll. Det ska vi ta med oss inför ett övervägande om ett nytt samarbetsavtal, säger Per Schöldberg. 

Men kan du inte ge ett rakt svar på det: struntar kommunen i vad Östers IF använder skattepengar till?

– Nä, för jag kan inte bedöma om vi struntar i det eller inte. Kan vi förbättra besiktningar och inspektioner så ska vi göra det. För att få ett underlag till en bedömning inför ett framtida avtal, säger Per Schöldberg.

Relaterat

Mer om Sporten P4 Kronoberg

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".