Marianne Gustavssons samling om David Bowie.
Marianne Gustavssons samling om David Bowie. Foto: Lars-Peter Hielle
Bowies bortgång

David Bowie hedras med utställning i Växjö

"Utställningen är en hyllning till David Bowie"
12 min

I söndags avled David Bowie i cancer, 69 år gammal. Idag öppnar Smålands museum en minnesutställning om popikonen. Utställningen invigdes med en tyst minut.

En vägg med skivor, affischer, tavlor och t-shirts. Bowieutställningen är liten, men inte för liten för det genuina Bowiefanset.

Utställningen sattes upp efter David Bowies död här om dagen. Det var Bowiesamlaren, och ett av miljontals fans, Marianne Gustavsson som jobbar på muséet, som föreslog att utställningen skulle sättas upp. Chefen för den publika avdelningen på Smålands museum, Bertil Bäckström, var inte sen med att säga ja.

Bra, ta hit det, sa jag när Marianne Gustavsson berättade om sin samling

– Han var en fantastisk låtskrivare och har man missat tåget så kan man nu verkligen lyssna på hans tidiga skivor igen och höra vilken fantastisk låtskrivare han var.


FAKTA:

David Bowie, född David Robert Jones i Brixton, London, 8 januari 1947. Han delar samma födelsedag som Elvis. Bowie avled 8 januari 2016, 69 år gammal. Samma dag som hans album Blackstar släpptes.

Albumet som såldes mest i Bowies karriär var Let's Dance som släpptes våren 1983. Låtar som släpptes på singel i samband med det albumet var Modern Love, Let's Dance, China Girl och Without You.

Källa: BBC och Wikipedia

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".