Forwarden Ville Leino i en match i USA.
Ville Leino i Philadelphia Flyers dress, NHL. Foto: Matt Slocum/AP Photo/TT.
Ishockey

Nyförvärv i Växjö och Troja

Växjö Lakers förstärker truppen med finländaren Ville Leino, forward som kommer närmast från Dinamo Riga i KHL. Troja plockar in backen Jesper Eriksen från Mora.

– Ville Leino har en gedigen bakgrund från NHL och Finska ligan, med Ville breddar vi vår forward-uppsättning, säger sportchef Henrik Evertsson på Växjö Lakers hemsida.

Henrik Evertsson ser Ville Leino som en kreativ forward som inte minst kommer göra ett avtryck i Power Play. Ville ansluter truppen på måndag och är kontrakterad för resten av säsongen.

Jesper Eriksen är en tvåvägsback med offensiva kvalitéer är under pågående säsong registrerad för 34 matcher i Moras dress. Tidigare säsonger har Jesper representerat klubbar som Huddinge, Rosenborg, Nybro och Vimmerby på seniornivå.

– Jesper är klar för oss och om allt går i lås är han redo för spel redan i morgondagens match, säger Pelle Svensson i Trojas sportgrupp. Vi är överens med Mora och Jesper om en lösning för resten av säsongen.

– Vi har ju längs vägen hela tiden haft ambitionen att plocka in en back, och nu när Thage besväras av sviterna efter en hjärnskakning och inte varit på is ett tag så känner vi att truppen mår bra av att få in en kropp till i försvaret, säger Svensson på Trojas hemsida.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".