Lagan

Döms för mordbrand på flyktingboende

En 20-årig man döms för att i maj förra året ha anlagt en brand på ett boende för ensamkommande flyktingbarn i Ljungby kommun. Mannen startade branden genom att tända på sin kläder och döms till rättspsykiatrisk vård.

Det var i maj förra året som en 20-årig man anlade en brand på ett boende för ensamkommande flyktingbarn i Lagan i Ljungby kommun. Nu döms 20-åringen för mordbrand vid Växjö tingsrätt.

Mannen startade branden genom att tända eld på en hög med kläder. Därefter lämnade han byggnaden. Branden orsakade stora skador och det fanns en risk för att den skulle sprida sig. Enligt tingsrätten startades branden med uppsåt.

Mordbrandsdomen innebär ett straff motsvarade två års fängelse. Men eftersom det visat sig att mannen led av en allvarlig psykisk störning, så blir staffet rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".