Susanne Karlsson på Kommunal Kronoberg. Foto: Lena Gustavsson/Sveriges Radio
Susanne Karlsson från Uppvidinge sitter i styrelsen för fackförbundet Kommunal och var med på lyxresan i London som fällde kassören. Foto: Lena Gustavsson/Sveriges Radio
Kronoberg

Susanne Karlsson har tankar på avgång

"De tankarna har dykt upp mycket de senaste tiden."
0:52 min

På gårdagens presskonferens meddelade Kommunals förbundsorförande att hon avgår vid nästa kongress. Sådana tankar finns också hos Susanne Karlsson som har motsvarande uppdrag i Östra Kronoberg.

Susanne Karlsson, styrelseledamot i Kommunal och ordförande Kommunal Östra Kronoberg var en av fackledarna som festade loss på medlemmarnas bekostnad under en weekend i London.

Aftonbladets avslöjande om resan och andra spritfester fick sedan kassören Anders Bergström att avgå. Och igår meddelade förbundsordförande Annelie Nordström sin avgång efter nästa kongress.

– Hon gjort ett jättebra jobb, men med allt det som har kommit fram är det nog svårt för henne att sitta kvar, säger Susanne Karlsson.

Själv väljer Susanne Karlsson än så länge att sitta kvar, trots att tankarna finns hos henne också.

– De tankarna har dykt upp mycket de senaste tiden och nu ska jag diskutera dem med närmast förtroendevalda och medlemmar, berättade hon för P4 Kronoberg på torsdagsmorgonen. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".