Stor efterfrågan på trygghetsboenden i Ljungby säger Harriet Kritsensson. FOTO: Lars-Peter Hielle
1 av 2
"Det är stor efterfrågan på trygghetsboenden i Ljungby", säger Harriet Kristensson, samordnare. FOTO: Lars-Peter Hielle
Irene Kullenberg är mycket nöjd med sitt boende på Åsikten i Ljungby.
2 av 2
Irene Kullenberg är mycket nöjd med sitt boende på Åsikten i Ljungby. Foto: Lars-Peter Hielle
Ljungby

Lång kö till lyxboende för äldre i Ljungby

2:42 min

Hur vill du bo när du blir gammal? Det nya trygghetsboendet Åsikten i Ljungby med bar, gym, fotvård och annan vardagslyx har blivit en succé. Just nu är det lång kö att få en plats där.

Trygghetsboendet är just ett tryggt boende för de som har fyllt 70 år och som fortfarande är så pass friska och pigga för att sköta sig själva.

Irene Kullenberg som bor, där beskriver det som ett lyxboende.

–Det här är något som alla i Sverige skulle få uppleva, säger hon.

Harriet Kristensson som är socialt ansvarig samordnare i Ljungby kommun har varit med och planerat det nya trygghetsboendet Ljungby från början.

- Till trygghetslägenheterna är det runt 200 personer i kö, så det är väldigt stor efterfrågan säger Harriet Kristensson.

 Hon tror att de flesta har råd att bo så här trots att hyrorna ligger på mellan 7 500 och 9 500 kronor i månaden för en lägenhet.

 - Har man då inte så hög inkomst eller pension så har man möjlighet att söka bostadstillägg och det är tror jag är på strax över 5000 kronor. Jag menar nog att de allra flesta har möjlighet att bo såhär, säger Harriet Kristensson.

Hela intervjun med Irene Kullenberg, som berättar om sitt boende på Åsikten hör du ovan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista