Tuff månad.
1 av 2
Tuff månad.
Amanda på fiket hoppas på att fler ska komma och fika hos henne nästa vecka när många får lön. FOTO: Lars-Peter Hielle
2 av 2
Amanda på fiket hoppas på att fler ska komma och fika hos henne nästa vecka när många får lön. FOTO: Lars-Peter Hielle
Växjö

Årets mest eftertraktade lön – bara en helg bort

"Tunga steg och nersänkta huvuden"
1:27 min

Linssoppa, nudlar och fattiga riddare. Just nu funderar svensken på hur den fattigaste helgen på året ska lösas. Vår reporter Lars-Peter Hielle försökte ta reda på exakt hur kärvt Kronobergarna har det just nu. 

De allra flesta P4 Kronoberg träffar på stan idag har pengar kvar i plånböckerna den här månaden. Man har helt enkelt klarat månaden genom att hushålla.

Men att det är årets fattigaste månad är det inget snack om.

Julklappar och nyår kostar svensken pengar. Amanda Johansson jobbar på ett fik i Växjö. Här har årets fattigaste månad gjort avtryck.

– Först och främst är det betydligt färre kunder. Det är inte lika många som unnar sig en fika nu när alla pengarna har gått till julklapparna. Hela januari har det varit färre besökare.

Måste ni anställa fler nu nästa vecka när folk har fått pengar?

– Haha kanske, eller så får vi springa extra mycket. Vi har ju fått vila upp oss nu när det har varit så lugnt, så vi är taggade, säger Amanda Johansson på fiket i Växjö.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".