Växjö Vipers står och kramar om varandra efter att ha gjort mål.
Foto: Jonatan Bergman/Sveriges Radio.
Innebandy

Växjö Vipers tog välbehövlig seger mot defensivt Granlo

2:44 min

Växjö hade tre tuffa matcher bakom sig med skral poängutdelning – och tog en välbehövlig seger, 6-3, mot ett defensivt Granlo. Växjö knep därmed viktiga poäng i kampen om en slutspelsplats.

Växjö fick med sig fyra poäng efter en turné av tuffa matcher mot Falun, Storvreta och Pixbo. 

Med en situation kring slutspelsstrecket som milt sagt kan betecknas som ett getingbo – var därför segern mot Granlo välbehövlig. 

– Alla poäng är lika viktiga. För tabellen är det alltid skönt med tre poäng. Vi har extremt goda chanser att gå till slutspel. Nästan bäst av alla lag, skulle jag säga, säger Valdemar Ahlroth och utvecklar:

– Nästa alla matcher vi har spelat under den andra halvan av säsongen så har vi visat att vi utvecklats mer än motståndarna. Det är bara att fortsätta att rida på den vågen, för den verkar hålla bra, flinar Valdemar Ahlroth.

På vilket sätt har ni utvecklats mer än motståndarna?

– Det känns som att vi har tagit lärdom av våra tidigare matcher. Varje match vi spelar nu på andra halvan känns det helt enkelt som att vi blivit bättre än vad motståndarna har blivit. Och jag tror att det kommer att fortsätta så, säger Valdemar Ahlroth. 

SÅ VAR MATCHEN:

Växjö var det spelförande laget från minut ett. Granlos matchplan var att använda sig av ett tätt försvarsspel och sedan kontra när man erövrat bollen. Detta fungerade för bortalaget i två perioder men i den tredje perioden var Växjö för starka för Granlo. Kanske var Granlo trötta eftersom man matchade sina två toppkedjor väldigt tufft matchen igenom.

Noterbart är också att David Östergren fortsätter att leverera efter sin comeback i Växjö. Med två mål under söndagen har han nu gjort fem mål på sina fem senaste matcher. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista