Polisbilar. Foto: Per Brolléus/Sveriges Radio.
Foto: Per Brolléus/Sveriges Radio.
Ljungby

Storbråk på asylboende utanför Ljungby

85 boende på ett flyktingboende i Annerstad utanför Ljungby ska ha varit inblandade i ett stort bråk, enligt polisen i Kronoberg. Men ingen har skadats och ingen anmälan har upprättats.

Strax efter klockan 19:00 under söndagskvällen larmades flera polispatruller ut till flyktingboendet i Annerstad i Ljungby kommun. På boendet bråkade enligt uppgift till polisen två olika folkgrupper med varandra.

85 personer bor på anläggningen och alla ska mer eller mindre varit inblandade i bråket. När polisen kom fram hade bråket upphört men stämningen var fortsatt spänd. Ingen skadades så allvarligt att ambulans behövdes.

– Det var tydligen en fortsättning på ett gräl som hade uppstått igår. När vi kom dit var bråket över men stämningen var fortfarande väldigt hätsk, säger Kronobergspolisens vakthavande befäl, Stephan Söderholm. 

Polisen tror att bråket ska ha blossat upp efter att en 22-årig man greps och anhölls misstänkt för sexuellt ofredande mot barn under lördagen. Mannen har nu släppts på fri fot, men misstankarna mot honom kvarstår.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista