Tove Malmgren och Filip Adell.Foto: Peje Johansson/ Sveriges Radio
Tove Malmgren och Filip Adell är några av musikalstudenterna som spelar i årets vinterevy Hotellet i Markaryd. Foto: Peje Johansson/ Sveriges Radio
Markaryd

Musikalelever skapar möten i Hotellet

3:14 min

30 januari är det premiär för vinterrevyn Hotellet i Markaryd. Den här gången skapar show- och musikaleleverna på Markaryds folkhögskola möten både på och utanför scenen. I publiken sitter ungdomar från ett närliggande flyktingboende som får följa huvudpersonen Elliots livsresa och möten med olika personer och värderingar.

Tre dagar innan premiären för vinterrevyn Hotellet i Markaryd pågår repetitionerna för fullt. Bakom revyn står 26 elever från hela landet som går show- och musikallinjen på Markaryds folkhögskola. Årets föreställning handlar om möten både i publiken och på scenen.

Till genrepet har musikaleleverna bjudit in 50 personer från två flyktingboenden.

– Flyktingboendet ligger precis bredvid vår folkhögskola och vi delar matsal med de ensamkommande flyktingungdomarna varje dag. Så vi gick ner och frågade dem om de skulle vara intresserade av att se vår föreställning gratis. Vi kände att vi bara ville lysa upp deras tillvaro för en kort stund, säger Filip Adell.

Hotellet är en berättelse om hur slumpen kan få oanade konsekvenser i livet. Där får vi följa en huvudperson som växer på gatan och hans möten med olika människor och deras värderingar.

– Vi följer ett hotell och vad som händer där när en kille som heter Elliott kommer in och börjar hjälpa till, både i vardagen och allt drama som blir av det, berättar musikaleleven Vickela Dannemann.

Vinterrevyn i Markaryd spelas för femtonde året och på fredag 30 januari kl.19 har Hotellet premiär på kulturhuset i Markaryd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista