En assisterande fotbollsdomare. Foto: Janerik Henriksson/Scanpix
Växjö

Domare hotade att bojkotta Östers IF – fick betalt på en gång

2:15 min

Växjö Fotbolldomarklubb hotade under torsdagen med att bojkotta Östers IF. Domarna menade att Östers IF var skyldiga dem pengar. Efter att ultimatumet blev offentligt betalade Östers IF genast domarna.

Patrik Edstrand är domartillsättare i Växjö Fotbolldomarklubb och suppleant i styrelsen. Han bekräftade P4 Kronobergs uppgifter.

– Öster har chans att betala pengarna fram till imorgon eftermiddag. Vi har ställt ett ultimatum. Mer än så kommer vi inte att kommentera förrän tidigast imorgon, sa Patrik Edstrand. 

Annars väntar bojkott?

– Ja. 

Hur mycket pengar rör det sig om?

– Det vill vi inte kommentera i nuläget, sa Patrik Edstrand. 

Uppdatering torsdag 28/1 13:20: Patrik Edstrand ringer upp P4 Kronoberg.

– Vi kommer inte att göra något mer. Vi har fått pengarna av Östers IF och utöver det har vi ingen mer kommentar, säger Patrik Edstrand.

Om kommunikationen brustit måste vi bli bättre

Östers IFs ordförande Sven Johannesson:

– Det är självklart man ska göra rätt för sig. Jag tror det förts en diskussion om arvoden efter LF Cup. Men jag har fått förklarat för mig att allting är löst nu. Det är väl inga tveksamheter nu om att pengarna är utbetalda. 

Men vad var det som gick snett?

– Det kan jag inte svara på direkt. Det får jag undersöka lite närmre. Men att betala ut arvode i de här cuperna är inte som en vanlig match. Jag tror att det här handlar om vilken ersättning domarna ska ha. 

Ser du någon anledning att förbättra delar av organisationen?

– Jag vet inte. I den situationen som vi har haft är det viktigt att ha en bra kommunikation och dialog. Om det nu har brustit i den biten, det låter jag vara osagt, men om det nu är så måste vi självklart ha bättre kommunikation. 

– Men så är det ibland. Vi är ju utsatta i den situationen vi har haft. Det har ju varit en del diskussioner.. Men det är ju bara att försöka göra allting bättre, säger Sven Johannesson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista