Erkki Kilpeläinen
Erkki Kilpeläinen är en av de lokala hockeyprofilerna som ställer upp i stödmatchen för Johan Johanssons rehabilitering. Foto: Per Brolléus/ Sveriges Radio
Kronoberg

Hockeyprofiler i stödmatch för Johan Johansson

0:35 min

När 8-åriga Yara mördades av sina styvföräldrar stängdes rektorn och den tidigare hockeyspelaren Johan Johansson av och hängdes ut som ansvarig mordet. Sedan mådde han så dåligt att han ville ta livet av sig. Men Johan överlevde och på fredag arrangeras en match för att samla in pengar till hans rehabilitering.

I stödmatchen deltar spelare från Troja Ljungby, Tingsryds AIF, Växjö Lakers och Kallinge Ronneby IF. En av spelarna som engagerat sig för Johan Johanssons rehabilitering är hockeyprofilen Erkki Kilpeläinen som spelat i alla Kronobergslagen, precis som Johan.

– Han mår inte bra och den behandling som kan hjälpa honom kostar en del pengar. Därför har vi den här matchen. Vi gör det här för Johan, säger han.

Från länet tar Erkki med sig de gamla hockeyprofilerna Dan Ivarsson, Kenneth Lindqvist och Stefan Mattsson. Själv avslutade han sin karriär i Växjö Lakers 2003, efter fjorton säsonger i Troja Ljungby och sex i Tingsryds HC.

– Det är första gången jag gör en sådan här sak. Johan var en väldigt bra lagkamrat och en duktig hockeyspelare när vi spelade ihop i Troja, säger Erkki Kilpeläinen. 

Under rehabiliteringen efter en självförvållad bilolycka, där Johan Johansson försökte ta livet av sig bildades föreningen "Stöd rektor Johan". föreningens mål är att samla in 200 000 kronor till hans behandling.

Hyllningsmatchen för Johan Johansson spelas på söndag 31/1 i Soft Center Arena i Kallinge. Initiativet kallas "Världens viktigaste match".

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista