En bassäng
Arkivfoto: Simon Paulin/TT
Växjö

Flicka sexuellt ofredad på simhallen i Växjö

En femtonårig flicka ska ha blivit sexuellt ofredad när hon besökte simhallen i Växjö under lördagseftermiddagen.

– När vi kom till platsen påträffades den misstänkte mannen och han togs in för förhör, berättar Henrik Johansson, inre befäl.

Misstankarna mot mannen, som är född 1989, kvarstår dock. Han förnekar brott.

Enligt polisen så ska det ha varit en vakt på plats som hjälpte flickan men i övrigt är man förtegen om detaljerna i nuläget.

Vi har tidigare rapporterat om att två elvaåriga flickor blev antastade av ett gäng pojkar i äventyrsbadet i simhallen. Något som fick kommunen att erbjuda sig att delta i finansieringen av en tillfällig ordningsvakt.

De pratade också med Medley, som driver simhallen, om hur regler kan förändras eller göras tydligare. Även kameraövervakning kan bli aktuellt.

– Det är av stor betydelse att verksamheter som gemensamt finansieras också upplevs öppna, tillgängliga för alla – utan att hindras av faktiskt eller upplevd otrygghet, sa Eva Johansson (C), ordförande i kultur- och fritidsnämnden, då.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".