Polisbil
Arkicfoto: Fredrik Sandberg/TT
Växjö

Spökvandring avbröts efter tafsande

2:59 min

Det som skulle vara en spännande spökvandring i Linnéparken under Kulturnatten slutade med polisanmälningar. 

Tre polisanmälningar har gjorts. Enligt polisens inre befäl Henrik Johansson rör det sig om sexuellt ofredande, grov stöld och ofredande.

En av flickorna ska ha fått sin mobil stulen, den andra bland annat blivit dragen i håret och den tredje flickan ska ha antastats sexuellt.

Flickorna var skådespelare under vandringen och enligt arrangören, Teater Respekt, ska det ha varit många människor på platsen, där man på grund av mörkret inte såg vad som hände.

Det finns just nu inga utpekade gärningsmän men enligt polisen rör det sig troligen om ett antal pojkar under 15 år. Med anledning av deras ålder är ärendet överlämnat till socialtjänsten.

Så här skriver Teater Respekt på sin Facebooksida:

Tråkigt slut på alla förberedelser. Dessvärre fick vi avbryta spökvandringen efter två rundor. Ofredande och fickstölder i skydd av mörkret är inte ok - kvällen avslutades istället med polisanmälan.

En längre intervju med Christina Gutierrez Malmbom, producent på Teater Respekt, hör du i ljudklippet ovan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista