Troja spelar match
Foto: Per Brolléus/Sveriges Radio
Troja/Ljungby

Västervik - en mardröm för Troja/Ljungby

En period i hockey varar 20 minuter. Det lär spelarna i Troja/Ljungby vara ohyggligt medvetna om efter lördagens tunga 2-3-förlust mot Västervik inför 3282 åskådare i Ljungby Arena.

Det såg så bra ut för Troja/Ljungby, men slutade än en gång i platt fall mot Västervik i Södra Allettan. 1-0 satte lagkapten Daniel Karlsson när Troja hade en spelare utvisad och 2-0 vispade Johan Andersson in efter en lysande bra förstaperiod av Troja.

Men värre var det med slutet av perioderna. Västervik gör nämligen ett mål i varje periodslut och vänder matchen till 2-3.

2-1 med dryga minuten kvar av första perioden, 2-2 i slutet av andra perioden och segermålet sätter gästerna med 2 minuter och 46 sekunder kvar att spela.

Västervik har blivit något av en mardröm för Trojaspelarna. Femte raka förlusten och på nio möten sedan Troja åkte ur Hockeyallsvenskan har det bara blivit två segrar.

Förlusten betyder tabellmässigt ingenting för Ljungbylaget, men istället för att säkra en kvalplats i Allettan så lär det krävas ytterligare någon seger i serien innan kvalplatsen mot Hockeyallsvenskan är säkrad. Härnäst gästar serieledande Södertälje Ljungby Arena på onsdag.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista