Handbollslaget Alstermo. Foto: Anna Tigerström/Sveriges Radio

Alstermos hemmasvit bruten

3:28 min

Alstermo hade tre vinster på raken hemma och på jakt efter den fjärde i dagens match mot OV Helsingborg HK. Trots bra spel, bra skytte och tungt försvar orkade man inte stå emot utan föll mot Helsingborg med 20-23.

Söndagseftermiddag och, som vanligt, en välfylld handbollshall i Alstermo. Match mot serietvåan OV Helsingborg HK. Tufft motstånd för Alstermo som inför matchen befann sig på nionde platsen i tabellen. Men med en svit på tre raka hemmamatcher var siktet inställt på en fjärde.

Att möta Alstermo i den så kallade "grytan" är inte det lättaste, oavsett vilket motståndet är. Med en hängiven publik har man ett stöd som gör att motståndare måste lyckas behålla lugnet och stå emot rent mentalt.

Alstermo visade redan från start sin frenesi och kampvilja och kunde avväpna Helsingborg i sina attacker. Med en målvakt som Linus Olsson i målet som stod för åtskilliga viktiga räddningar i första halvlek kunde Alstermo avväpna Helsingborg som såg virriga ut och gjorde dessutom en hel del tekniska fel. Alstermo, kunde gå till halvtidsvila med klara siffrorna 12-8.

Andra halvlek präglades dock av ett OV Helsingborg som höjde sig ordentligt. Höll Alstermo utanför sig och skärpte både skytte och målvaktsspel. Alstermo orkade inte sätta stopp för Helsingborg och tyvärr slutade sviten av hemmvinster då man fick se Helsingborg äta in avståndet och gå förbi till att vinna, rättvist med 20-23.

Tränare Andreas Stockenberg var ändå nöjd efter matchen:

- Jag tar med mig den attityd, inställning och vår vilja till att vinna varje kamp och offra liv och lem för varandra. Vi gör kanske en av våra absolut bästa matcher, men vi möter ett motstånd som är riktigt bra, det ska man aldrig glömma.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista