Johan Markusson
Arkivfoto: Jonatan Bergman/Sveriges Radio.
Växjö

Markusson om Evertssonåtalet: "Synd att det behövde hända"

1:45 min

Imorgon inleds rättegången mot Växjö Lakers sportchef Henrik Evertsson, som står åtalad för misshandel. Nu uttalar sig klubbens tidigare lagkapten Johan Markusson om händelsen.  

Johan Markusson hade Henrik Evertsson som chef under sin spelarkarriär i Växjö Lakers och säger så här om händelsen som lett till att sportchefen imorgon ställs inför rätta.

– Helt ärligt så tänker jag inte så mycket på det. Det får utvisas i rätten vad det är som har hänt och vad det får för påföljder. Jag tycker bara att det är synd att det skulle behöva hända. Men sådant är livet. Ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig, så vi får se var det landar, säger Johan Markusson.

Om Evertsson fälls – skulle det på något vis påverka hans roll i klubben?

– Nä. Det tror jag inte. Den skadan är nog redan skedd. Men det är en fråga som föreningen får ta ställning till. Klubben har ju redan gått ut och stöttat Henrik, och kommer säkerligen göra det oavsett utfall. Men det går bara att spekulera i, säger Markusson.

Kan det vara tufft för en klubb att ha en dömd sportchef?

– Det tror jag inte. Det har ju varit så öppet hela tiden. Filmen som kom ut har nog gjort sitt om någon ville ha ammunition för en eventuell smutskastning. Det kan nog inte bli värre. Den värsta stormen har nog blåst, oavsett utfall.

– Det blir nog snarare tvärtom. När det väl blir någon typ av avslut på det så kan man gå vidare. Då brukar det blåsa över och folk hittar annat att prata om, säger Johan Markusson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista