Linn Glans
Linn Glans blev besviken och förbannad när hon fick höra om Arlatjänstemännens lyxliv. Foto: Peje Johansson/ Sveriges Radio
Åryd

"Man blir arg när man tänker på det"

"Min första tanke var besvikelse"
1:18 min

Linn Glans jobbar som djurskötare på en mjölkgård i Djura Nöbbele. Hon blev besviken och förbannad när hon fick höra om hur Arlas ledning strösslar med pengar samtidigt som många mjölkbönder i Sverige kämpar för sin lönsamhet.

P4 Kronoberg träffar Linn Glans vid hennes bostad i Hemset gård, med en fantastisk vy över Årydssjön. Till vardags jobbar hon som djurskötare på mjölkgård i Djura Nöbbele.

Efter Uppdrags Gransknings avslöjande om Arlatjänstemäns lyxliv och hur de bland annat företagskortet för privata inköp, känner hon och hennes kollegor både ilska och besvikelse.

– Bönderna går på knäna och det är inte sånt här man vill ha då. Man blir arg när man tänker på det, säger Linn Glans.

Hon funderar också vad som skulle hända Sveriges mjölkbönder om konsumenterna plötsligt börjar bojkotta bolaget på grund av alla avslöjandena.

– Då blir det en direkt död för mjölkbönderna på sikt, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".