Arlaavslöjandet

Arla svarar: "Det är inte fel att använda pengar för att tjäna mer pengar"

I ett svar på sin hemsida kommenterar Arla Uppdrag Gransknings avslöjande om hur tjänstemännens slösat med mjölkböndernas pengar. Bolaget meddelar de vidtagit åtgärder mot slöseriet, men pekar också på att pengar för marknadsföring, representation och sponsring behövs för lönsamheten för Arlabönderna.

"I programmet den 3 februari kommer Uppdrag granskning att lyfta fram enstaka exempel på hur Arlaböndernas pengar har slösats eller använts på olämpliga sätt. Från Arlas sida har vi varit öppna med att detta har skett och tydliga med att det är oacceptabelt. Vi har också upprepade gånger berättat om alla åtgärder vi har vidtagit. Vi har ingenting emot att bli granskade och ingenting att dölja. Men vi tycker att de som granskar oss ska berätta hela historien, och inte bara de delarna som passar in i deras dramaturgi."..//..

"Det är oacceptabelt att vi har slösat och spenderat mer än vi måste. Punkt. Men det betyder inte att det är fel att använda pengar för att kunna tjäna ännu mer pengar åt Arlabönderna, t. ex. genom marknadsföring, sponsring och representation. Det är inte fel att besöka våra kunders restauranger för att bättre förstå deras behov. Eller för en säljare som är ute på vägarna 250 dagar om året att lära sig hur man kör bil mer kostnadseffektivt och säkert. Eller att visa uppskattning och omtanke för en medarbetare som har jobbat på företaget i 25 år. Det här är viktiga saker för Arla. Därför måste vi också ha tydliga rutiner och riktlinjer, och alltid hålla koll på att vår moraliska kompass pekar rätt."

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista