Jusabmannen
Jusabmannen på väg in i rätten. Foto: Lars-Peter Hielle
Jusabrättegången

Jusabmannen: "Jag gick in i en fantasibubbla"

0:18 min

Idag i Växjö Tingsrätt förhördes den så kallade Jusabmannen som ligger bakom blufföretaget som misstänks ha lurat 130 personer på sina anställningskontrakt. Och han beskrev hela företagsidén som en fantasibubbla han gick in i.

–Jag vet inte riktigt vad som hände, jag gick in i en fantasibubbla på något vis. Det ena gav det andra och jag försökte lösa, sa Jusabmannen under förhöret.

 Åklagaren: Vad menar du med en fantasibubbla?

 –Ja, att jag hade kontrakt med Alwex vilket jag inte hade. Och Net On Net. Jag försökte få fram ett nytt kontrakt för att få de anställda i arbete.

Han säger att han visste att det behövdes truckförare, det hade han hört från kompisar och läst. Men han hade inga avtal och han hade inga pengar.

Något företag hade han inte heller. Men trots det så fortsatte han att använda ett organisationsnummer som tillhörde ett annat företag, handla på kritik och anställa folk.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista