Johan Salomonsson och Marcus Ottosson.
Marcus Ottosson (t.h) välkomnar IF Rejban och Johan Salomonsson till Myresjöhus arena. Foto: Lars-Peter Hielle.
Växjö

IF Rejban flyttar till Myran: "Vi hör hemma här"

Tränaren Johan Salomonsson: "Vi får se om vi fyller den"
3:17 min

Från Norremarks IP till Myresjöhus arena. Säsongen 2016 flyttar IF Rejban till en ny hemmaplan, som blir den största och finaste en förening i elitfyran haft på mycket länge.

– Det lär det bli med marginal. Det är nog den finaste arenan i division 1 också, så det ska bli jättehäftigt att få spela här, säger Johan Salomonsson, ordförande och tränare för IF Rejban.

Initiativet att bjuda in till matcher och träning på Myresjöhus Arena kom från Östers verksamhetsansvarige Marcus Ottosson.

– Det grundar sig i ett långt samarbete mellan Östers IF och IF Rejban, där de hjälpt oss med insatser under matcher och olika event, samtidigt som det är ett led för oss i att fylla upp arenan. Nu fanns möjligheten till ett omklädningsrum och då kände vi att Rejban skulle få den frågan, säger Marcus Ottosson.

Ni är ett elitfyralag, här är platser för 12 000 människor. Vad har ni här att göra?

– Vi får se om vi fyller den, annars får vi ta in extra läktare till de heta derbyna. Men vi bör få plats. Sen tycker både jag, Marcus och föreningen att vi hör hemma här. Vi är ett stadslag, har ingen fast geografisk punkt och har spelat långt ute i skogen på Norremark, så vi är jätteglada över att få vara här, säger Johan Salomonsson.

IF Rejban började som ett kompisgäng i korpserien 2009. Då gick matcherna på Fagrabäckskolans grusplan och I11:s gropiga gräsplan, innan flytten gick till konstgräset på Norremarks IP.

När föreningen nu byter upp sig till Myran finns också planer på ett nytt fotbollssamarbete med Östers IF. Men vad det ska leda till är inte klart.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".