nallemottagning
En nalle med gipsat ben och huvudskada får dropp och tas om hand av Carolina Stein, sjuksköterskestudent. Foto: Roger Bergvik / Sveiges Radio.
Växjö

Nallemottagningen öppnar under öppet hus på universitetet

1:24 min

Under söndagens öppet hus på Linnéuniversitetet kan barn ta med sig nallar och gosedjur för att få dem undersökta och omplåstrade.

Det är sjuksköterskestudenterna som står för nallemottagningen.

– Barnen kan se när man sätter dropp på nallen och därmed själva vara förberedda på det om de själva ska få dropp. De kan ju ha med sig sin nalle och se hur det går till, säger Carolina Stein, sjuksköterskestudent.

– De här kan göra barnen säkrare och tryggare, de behöver inte ha samma rädsla inför ett sjukhusbesök. Det är också mycket viktigt för oss som studenter att få kontakt med barnen, vi ska ju ut och praktisera sedan och vara trygga som sjuksköterskor.

Bland de 50 olika programpunkterna på Linnéuniversitetet finns också föredrag i de mest skiftande ämnen men också sådant som trolleri och aktiviteter i polisutbildningens grepphall.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista