Kicki Rundbäck, Linda Nielsen och Mikael Palmgren.
Kicki Rundbäck, Linda Nielsen och Mikael Palmgren ser fram emot öppnandet av nya Ikea Hotell. Foto: Lars-Peter Hielle
Älmhult

Smålands största hotell byggs i Älmhult

"Eftersom vi redan var bäst så tänkte vi att vi får bli störst också."
2:27 min

254 rum i tre våningar och tusentals välinredda kvadratmeter. Under våren avslutas bygget av Smålands största hotell i Älmhult. Gamla Värdhuset har blivit nya Ikea Hotell som ska stå helt klart efter sommaren.

I januari förra året började om- och tillbyggnationen av Ikea Hotell i Älmhult. Nu har ett år gått och projektet närmar sig sitt slut.

Det nya hotellet byggs ut med tre våningar och får hela 254 rum. Något som kommer göra det till det största hotellet i Småland.

– Eftersom vi redan var bäst så tänkte vi att vi får bli störst också. Ikea har drivit hotell i Älmhult sedan början av 1960-talet. Man började med 30 rum och fram till nu har vi haft 150 rum. Nu lägger vi till drygt 100 rum till, säger Mikael Palmgren vd för Ikea Hotell.

De tusentals nya kvadratmeterna kommer självklart inredas med möbler från varuhuset. Efter sommaren ska allt stå klart.

– Lokalerna har varit gamla, så nu får vi verkligen möjlighet att matcha vår fina personal med nya lokaler, säger vice vd:n Linda Nielsen, som jobbat på Ikea i 20 år.

Tanken är att hotellet ska öppna i samband med Ikeamuséets invigning och bli ett boendealternativ både för helgshopparna och de internationella museibesökarna. Förra året hade hotellet drygt 30 000 övernattningar.

– Det blir en utmaning för oss att ta hand om turism och bidra till att göra Älmhult till en nydestination för nya resenärer, säger Mikael Palmgren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".