En semla
Foto: Karin Grip/SvD/TT
Hovmantorp

Konditorn: Den klassiska semlan säljer bäst

"De är stora, har grädde och mandelmassa"
0:42 min

Idag är det fettisdagen, en för många efterlängtad dag där semlor kommer ätas i mängd. På konditoriet i Hovmantorp konstaterar man att det är den traditionella semlan som är mest populär.

På konditoriet i Hovmantorp var det flera som samlats i morse för att ta del av godsakerna:

– En traditionell semla ska det vara, med marsipan och grädde, den är helig, säger en av besökarna.

På konditoriet har det bakats sedan tidig morgonstund. Bakningen sattes i gång vid halv tre-tiden. 

– Morgonen har varit bra, de klassiska stora semlorna med mandelmassa och grädde säljer bäst, därefter kommer de små, säger konditorn Maria Wilhelmsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".