Två privata vårdcentraler har efter inspektion fått godkänt av Region Kronoberg.   Foto: Louise Uhlin
Två privata vårdcentraler har efter inspektion fått godkänt av Region Kronoberg. Foto: Louise Uhlin
Kronoberg

"Vi kommer säkert bli jagade fler gånger"

1:02 min

Efter en konflikt om hur vårdcentralerna ställer diagnoser på sina patienter, har nu Gränsbygdskliniken i Markaryd och Smålandshälsan i Ljungby fått grönt ljus av Region Kronoberg. Ett väntat besked, enligt en av verksamhetscheferna, som kritiserar inspektionen.

– I praktiken har det här beskedet inte betytt något för vi har hela tiden hävdat att vi skött oss, säger Peter Svensson, verksamhetschef på Gränsbygdskliniken, som tycker att beskedet var väntat.

En motsvarande inspektion gjordes för tre år sedan och även då fick Gränsbygdskliniken godkänt.

Peter Svensson tycker heller inte att bråket skadat vårdcentralen.

– Däremot har det gett en insikt i att det finns något som heter politik, men våra patienter tror jag inte har haft några åsikter om detta.

Men han tror att det kommer fler liknande inspektioner.

– Det finns en politisk agenda mot privata vårdcentraler så vi kommer säkert att bli jagade fler gånger. Men vissa offentliga vårdcentraler har inte kontrollerats på sju år, hävdar Peter Svensson, verksamhetschef på Gränsbygdskliniken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista